fredag 11 mars 2016

Bönor, kikärtor och soyafärs!

Du behöver:
Vita bönor i tomatsås
Kidneybönor
Kikärtor
Soyafärs
En gul lök
Pasta 
Ketchup och kryddor

Storlek: 2 portioner
Pris: ca 20 kr 

Det är inte så svårt att byta ut köttfärs till soyafärs när man blir vegan men många ojar sig över priset för visst kostar soyafärs mer än köttfärs. Men tips: fyll ut med bönor när du gör "vegansk spaghetti och köttfärssås." Till min (alldeles för stora) portion använde jag så lite soyafärs att det hade fått plats i handen på mig så vi kan använda det professionella måttet "en näve." En påse med soyafärs räcker till ungefär 5 gånger med det här receptet. ICA's påse kostar ca 35 kr vilket blir ca 7 kr per gång!
Jag tog ungefär två skedar kikärtor, en sked kidneybönor och två skedar vita bönor med tomatsås (detta blev två portioner, halverar nästa gång)

1. Stek en halv gul lök och soyafärsen. 
2. Lägg till ketchup, kikärtor, kidneybönor och bönor i tomatsås.
3. Lägg till kryddor och soja - för att få fin färg.
4. Ät med valfri pasta och njut.

Det blev sååå gott! Och så mäktigt. Jag lärde mig verkligen att bönor är mer mättande än vad man tror, speciellt tillsammans med pasta. Detta var bara till mig själv men råkade bli två portioner. Perfekt för det veganska studentparet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar