Svarta bönor
Kidneybönor
Ströbröd
Havregryn
Valfria kryddor
Grönsaksbuljong
Mjölkfritt smör
Sötpotatis
Matberedare
Elvisp
Storlek: 1 stor portion
Pris: ca 35 kr
1. Skär upp sötpotatisen i tärningar och koka i 30 minuter. Under tiden kan du göra biffarna.
2. Smula en grönsaksbuljontärning och lägg till kryddor (jag använde oregano, svartpeppar, gurkmeja och salt)
3. Se till så de svarta bönorna och kidneybönorna är så torra som möjligt.
4. Mixa kryddor och bönor i matberedare tillsammans med ströbröd (en halv liten kopp blandat med vatten så ströbrödet är mjukt)
6. Stek i ca 5 minuter på varje sida. Här kryddade jag också med chiliflingor.
7. Blanda mjölkfritt smör tillsammans med den kokta sötpotatisen och lägg till svartpeppar och salt. Mixa med elvisp (som du gör vanlig potatismos helt enkelt!)
8. Servera! Jag åt sallad till med babyspenat, oliver och majs.
Alltså seriöst, det här var nog bland det godaste jag ätit någonsin. Det låter kanske mer komplicerat än det var. Tog ca 40 minuter att laga och om man inte har matberedare kan man mosa bönorna med en gaffel istället tills det blir en gegga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar